Posts

Showing posts from April 12, 2015

That Natural Glow, No makeup makeup look pakai Maybelline NY White Superfresh CC Cream dan barang kena curi time pos

Image
Hi! Assalammulaikum! Sape suka guna CC Cream angkat tangan. Dalam blogpost lepas2 I ad share beza the CC and the BB..eh jgn ingat I main2..the DD pun da out tau...
Tapi taknak cerita pun pasal cream yang banyak2 huruf ni...Nak share about CC Cream by Maybelline NY je..Thanks to Maybelline sebab tak putus2 hantar barang. Yang I sedih sangat ada juga akal manusia yang mencuri barang pos orang. Lagi pelik dahlah curi lipstick je and siap usaha sealkan sampul yang dah kena koyak. Ish apa motif kau pencuri?? Tolong la share pengalaman korang pasal benda ni. I tak boleh digest dalam kepala perkara2 macam ni.
Maybe kau teringin sangat pakai lipstick Loreal ye. Loreal hantar lipstick untuk kempen #wowlorealparis. Last2 memang betul I rase wow dengan sikap manusia berkenaan. Lari tajuk plak..I selalu samekan Loreal and Maybelline cause apparently dorang under company yang same2 kan? Betul tak?? Correct me if I'm wrong.
Back to my main topic, if you pakai BB, you akan perasan kulit you mac…

First time naik KTMB dan last time jumpe tokwan

Image
Hello! Assalammualaikum.. Hari nie mmg I saje nak buat blog post random memandangan dah berhabuk blog I ni.. Thank you bnyk2 kalau sudi lagi singgah blog nie walau xde ap yg mampu dihidangkn. Kalau bace tajuk mesti korang nak ckp kecoh je minah ni nk cerita psl first naik kereta api. Eh biarla...jakun naik kete api..seumur hidup xpernah naik kot.
So, bagi yg jakun jugak macam I or first time nak naik kereta api, mehla nk share skit pengalaman naik kereta api. Untuk pengetahuan korang, cara nak beli tiket KTM nie ad 2 cara. 1) Korang boleh terus pegi kaunter and beli tiket. Tapi tak semua kaunter jual tiket KTM and lagi satu tiket KTM selalu cepat habis bagi seat2 yang murah. So better terus pakai cara no .2 sbb boleh biat kat mane2 2) Beli tiket online. Daftar free and boleh pilih seat and plan trip korang.
Untuk method no 2, lepas dah bank in, korang akan dapat terus tiket. Tiket tu perlu di printkan atau tunjuk pkai phone canggih2. 
Tiket tu time duduk2 conductor KTMB datang cek da…