Posts

Showing posts from August 9, 2015

C-Jello the collagen jelly

Image
Hello, just another quick post...I eksaited sangat nk share penemuan baru dalam kamus kecantikan I which is the C-Jello.
Dalam kehidupan yang busy gile nie I'm glad skin soul memahami keperluan wanita yang nk kekal cantik tp tak ada masa. Memang best dapat collagen dalam bentuk gula2. Boleh bawak pegi mane2..dalam kereta pun boleh terus makan sambil drive.
Nanti dah habis C-Jello I share review eh..
Salam Jumaat

Muffin for beauty lover to get reward

Image
Hi, recently I dapat beauty box from Muffin.my atau web add nye http://www.muffinbeauty.com dalam tu macam2 ada waiting for me to try...tp biasela...dalam keadaan super busy nk kawin ni, it would take ages for me to review them all. However, just wanted to let them know that I totally appreciate what they've sent to me...memang seronok everytime dpt barang2 kecantikan..
Nak bagitau...kalau you girls suka jugak dpt brg kecantikan and rajin review beauty product bolehlah sign up kat web muffin.my..tak perlu ada blog..just tulis dalam tu je...and the best part about it is that korang akan dapat points..kumpul points dan tebus barang2 kecantikan for free. Muffin online ni is a quite renown web jugak so ramai brand2 awesome participate meaning the higher chance korang dapat makeup2 dari brand2 yang selama ini korang idamkn.
Tryla usha nanti eh..

Easy and safe Skinsoul makeup removal wipes in just a swipe

Image
Pernah x korang merasa bertapa peritnye nk remove makeup time travel especially kalau semua bende lupa bawak? I pernah merasai sakit hatinya nk remove makeup tp pakai air je...dahlah kene tonyoh kuat2 part eyeliner mata...pastu xjugak bersih2...
Sebenarnya ikutkn, part mata tu tempat haram tau untuk tonyoh2...sbb lama2 dia akan buat kulit kita berkedut...I baru tau je fakta ni...dr sekolah dok pakai eyeliner cuci dgn air dan kuasa tonyohan je...patutla tengok mata sendiri sekarang serupa panda bear.
Tapi bila dah tau tak boleh buat camtu I akan sentiasa guna makeup removal nak buang makeup.cuma..time balik keje malam atau travel tu sifat malas plus mengantuk plus lupa melanda diri tu habis semua pantang larang I langgar..kadang2 pakai main tido je dengan makeup seinci tu...nasib baik belum kahwin...nnti apela kate suami kalau nmpk I tido dgn makeup tebal tuh...
Bagi yang mempunyai masalah2 macam I. I nak syorkan try SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes. I pun actually baru nak menge…

Kahwin journey 2015: Borang kahwin, HIV test dan lain- lain

Image
Conversation I had baru- baru ni with one of my family member Me: Kau nak tolong sponsor aku kahwin tak? Die: Kau ingat ak kaya sangat ke keje? Me: Takla...sikit- sikit pun jadila.. nak ke tak? Die: Kalau taknak boleh? Me: Tapi nanti kalau kau kawin ak jugak kene tolongkn.. Die: Xpela..nnti ak yg kawin akulah handle sendiri.. Me: Ak kan family..tkkn kau taknak ak tolong lansung? Die: Xpelah, ak kawin ngan org kaya.. Me: -_-
Actually dalam gurau2 tu, I agak terkilan dengan jawapan die..macam sombong pun ad...maybe betul kot xde duit lansung mcm I...maybe die nk sumbang dr segi lain kot....tapi what to do, family tetap family, kite tak boleh ubah pemikiran org, dia tak berada in our shoes and I'm not that type yang suke bising- bising dan luahkan perasaan face to face sebab I'm too afraid to hurt people's feeling. once keluar je perkataan dari mulut bertahi lalat manis belah kanan bibir nih mesti semua pedas- pedas so baik diam... Nampak je tough dan cekal orangnya...tapi I…