Posts

Showing posts from December 18, 2016

{Jom Jalan2 Jumaat} Selfie dengan Kucing Good Meowning Cafe kat Cheras

Image
Salam dan hello, cam biase, nak share satu lagi tempat yang iqa sempat pergi and tried out. Actually agak lame gak dah kesana. Time tu cafe Good Meowning nih baru nak bukak and tengah viral kat sosial media. Iqa pun check out la location die katne. Lerrr rupe2nya dekat sangat ngan rumah Cheras.

Pas kahwin iqa dan suami dah tinggal tengah bandar, so memang jarang balik Cheras. Alang2 dua2 tengah cuti, kiteorg nak masak ala2 shell out kat Cheras. Pas penat masak2 dan makan(ehem2 masak sorang2 tau) macam tak percaya mampu masak sorang2 padahal punyelah malas nak memasak tak tentu arah.
Dah kenyang kiteorg pown singgah Good Meowning cafe. Cafe die betol2 dekat dengan McD Hussein Onn, parking usually senang je. Kedai tak adalah besar sangat tapi ada glass wall between cafe and tempat main kucing sebab kata owner nak keep the place hygienic.
Mainly gi sana sebab nak main nan kucing pun. So kiteorang terus bayar RM5 untuk entrance. Before masuk kiteorang diminta basuh tangan sebab nak make…

[OOTD] Warda's Look

Image
Good Day!
Happy Thursday!

Honestly this look is Yana's Look! Just because im not popular enough it become Warda's Look. #jealousmuch
Kidding. not kidding. eh.
Warda's Look; Hijab: random store that offer Rm20 and below (very cheapskate person i am) Long Cardi: bought the fabric at 1 Malaysia RM30(roughly) for 2 and half meter and DIM(Do It Myself) Bell Bottom Palazzo: insta shop @hijabista.hub Heels: ChrstyNg RM150 with GST
Location: Bangsar Village 2.
Since Christmas is coming up;
Merry Christmas in advance!
YR

[Product Review] Original Sprout Tahitian Shampoo 100% Vegan

Image
Good Day! But first read THIS for all the facts on this product. So today will be a special post as me YR and my sister SR will be reviewing on this Original Sprout Tahitian 100% vegan shampoo and since i unable to show my hair, lucky i have my little brother, i mean that is all the point of having a little brother right?
Here a short vid, my little brother got free hair shampoo from the professional taw!


Here some before and after pictures;


All picture were taken with iphone 6s with flash. Look closely! before my little brother hair a bit dull and dry, but after it just look shining and moist.
Honestly, if you really wanna see result you have to try is for a month than only can see the result.
"Every good thing take times"
For me YR, dry hair is never the main issue, hair falls like niagara falls have always been the main problem. Its normal right women with hijab? or is it really just me?
I had tried two times, first impression, it really take a lot of patient as it is not…

{Married Monday} Buat sendiri doorgift esklusif

Image
Salam, ok straight to the point, time nak kahwin iqa memang tak reti nak simpan duit. Tapi Alhamdulillah orang kate kalau niat nak kahwin mesti Allah murahkan rezeki. So memang perjalanan dalam menguruskan barang2 kahwin tu memang sangat smooth sampai kadang2 berangan nak jadi wedding planner. Untuk bajet yang ciput, Iqa tetapkan dalam RM2 maximum per person. Hihihi...nampak sangat kedekut tapi sebenarnya tak pernah pun tetap pada bajet maximum. Mesti terlebih je, biasalah perempuan, mesti nak cantik lagipun kalau kita suka share rezeki ngan orang Allah mesti return balik. Roughly kiraan total bajet ialah seperti berikut:
Jar kaca: 70sen Kerepek: 50sen Organza bag: 30sen Sticker: 30sen Gift tag: buat sendiri pakai black and white printer, paper warna- warni, flower punch hold
Hasilnyaaaa...
Cantik tak?? Jap lagi kite share kat mane port2 nak beli semua nih eh... Yang ada extra mirror keychain dan brooch berjuntai khas for my bridesmaid yang sanggup turun padang untuk bungkus doorgift…

{Jom Jalan2 Jumaat Extended} Bawak anak2 jalan pesta buku big bad wolf

Image
Huhu..Salam and hello..sebenarnya iqa tak suka baca buku tapi suka beli buku..hihi gempak je tajuk bawak anak2...mmg every year ada Big Bad Wolf event kat Mines iqa mesti wajib pegi sebab best sangat...pening husband sbb kene pakse pegi kul 2 pagi gi sana...nasib baik kat dalam ada kafe makanan sedap2...
berlambak gile buku best2 unuk dibaca dan ditengok dijual dengan murah...suka gile tengok buku kanak2...one day nak bawak anak2 pegi sini beli buku...nak didik dorang minat membaca eventhough mak dia suke tengok buku je...paling suka shopping je honestly.. Anyway...terpaksa awalkn this post sbb malam nie tepat kul 12 mlm dorang akan wrapped up. So cepat2..tak rugi bawak anak g sini... search Mines je jumpa la tuh...











Salam SR