Posts

Showing posts from December 25, 2016

{JOM JALAN2 JUMAAT}singgah Bukit Tinggi

Image
Salam and hello! Cam biasa kite nak throwback skit jalan2 kat bukit tinggi few months back. Singgah bukit tinggi pown sebenarnya sebab pegi wedding kawan husband kat Mentakab. Cepat je masa berlalu, dah beranak dah diorang. And for us...belom ada rezeki lagi...doa2kanlah ye... Tak pernah ke Mentakab and alang2 nak balik ke KL, pujuklah husband gi Bukit Tinggi sebab saje2 nak dating..Bile kat rumah payah nau nak berdating sebab masing2 sibuk ngan keje.
Dari Mentakab atau dari KL ke Bukit Tinggi, Pahang takes about satu jam je...and jalan naik ke bukit tinggi takdelah berbelit2 cam pegi Cameron coz time naik Cameron masyaAllah rase cam tetibe morning sickness. Kalau pegi Fraser pown same berbelitnye kate orgla..xsempat lg jejak ke sana.

Sampai kat atas uolls kene bayar RM12. Park kereta kat hotel legend yang bentuk istana (Colmar Tropicale) tuh free je. Tapi kalau nak jalan2 seluruh Bukit Tinggi bolehla drive sebab tempat die quite besar dan jauh. Walau bagaimanpun kalau nak naik bus sh…