Sentap! - ppztv

Hi guys, so today post nak campur campur skit bole?

Youtube have been the main source nowadays after google to search on anything. Kebanyakkan youngsters sekarang prefer tengok video daripada membaca, lagi menarik sebab dapat engaged listening and seeing. Tetapi tak dapat dinafikan jugak dekat youtube penuh dengan video yang tak sepatutnya dan boleh menyesatkan jikalau tak monitor. So for parents out there, monitor what your child is seeing. For adults, choose wisely. So Yesterday i jalan jalan di Youtube taw, btw bole subscribe YouTube channel i. Search for yana rusli. Or click HERE! (Iklan) Tapi bukan itu yg ku mahu sampaikan, i jalan2 di Youtube and terjumper video ni;


Sentap tak? Video yg very simple yet give a lot of information. Lelaki yg serba x cukup, kutip botol dan tin untuk hidup pon ingat bayar zakat. Kite? Allah bg semua cukup, tapi? Dalam Allah bagi kite rezeki, ade rezeki orang lain. It is our responsibility to distribute it. Mungkin dengan sekarang ni, kite sebok bekerja, masa tak tentu. Sebab tu Pusat Pungutan Zakat-MAIWP or known by PPZ-MAIWP ni ade. 

What is actually zakat?
Zakat dari segi bahasa maksudnya mensucikan, subur, berkembang.
Dari segi istilahnya, zakat adalah mengeluarkan harta mengikut syarat yang ditentukan oleh syarak dengan kadar tertentu kepada golongan tertentu (asnaf zakat).
Bila kita berzakat. Kita keluarkan harta kita, tapi in return kita akan dapat lebih daripada apa yang kita keluarkan. Ia menyuburkan harta kita, menjadikannya lebih merimbun.

To be honest, i am not in a correct position to talk about this. So marilah kite subscribe "ppztv" and tengok tengok laa video dorang. Kene dengan masa sekang and give a lot of information. 


Popular posts from this blog

Beauty Clinic Mediheal Overlab Real Powder Masks by Hishop :)

{REVIEW AND COMPARE} NexCare Acne Patch and MiaCare Acne Patch which I think is better?PS: Gross pictures inside

{REVIEW} Garden of Eden Natur E-mazing! Warning: Gross Pic ahead.