Posts

Showing posts with the label DIY

[OOTD] white jeans?

Image
Good Day!
Hi peeps!
Fun facts about me;
1. I never have the guts to wear white. full white. white shirt make me look either fat or ugly. This is actually my 1st time wearing white jeans from UNIQLO. 2. Not my camera. been using my brother's camera for every event. Thank You Abang, if you read this (which i know he won't) but Thanks anyway. 3.I sew my own cloth when i have no money to spend or my vision of cloth cannot be found at any store. 4.my current fav hijab, got it for free when i bought my abaya.  5.Heels make me look skinny.  6. Want to be a model, but too chubby to become one and not that tall. 
okey thats all for now k.
See you tomorrow?
YR



{Married Monday} Pengantin design Kad Kahwin, bunting dan banner sendiri.

Image
Assalammualaikum and Salam Maulidur Rasul buat semua saudara seislam. Bersama2lah kita memperbanyakkan selawat ke atas Baginda Rasullulah S.A.W dan moga2 suatu hari nanti kita dijemput Allah untuk melihat sendiri makam Nabi di tanah suci. InsyaALLAH.. Semalam baru je tertengok cerita pasal Nabil Ahmad pergi haji. Allahhu... rasa sayu sangat sebab diri ni belum dijemput Allah. Alangkah bertuahnya si Nabil tu dapat pergi umrah dan diusia yang muda dijemput menunaikan haji. Teringin nak pergi sana. Tengok rakan2 sekerja yang dah bekerja kat Arab semua dapat peluang jenguk makkah. Hopefully one day it's my day.
Hari nie Iqa nak share sikit pengalaman buat kad kahwin, bunting dan banner sendiri. Bukan pandai pun sebenarnya, cuma nak cut kos dan memandangkan I seorang yang banyak songeh, adalah lebih baik untuk design sendiri daripada kena kutuk dengan designer2 terkemuka. I memang minat design kartun2, tapi sayang bakat melukis tangan dan dengan PC pun tak berapa, masa jalan2 kat net …

{Married Monday} Hantaran DIY bajet sederhana, Rezeki nak kahwin

Image
Salam, Hello reader, InsyaALLAH.. setelah beberapa lamanya tinggal dunia blogging rasa I'm ready to be back. Rindu nak share pengalaman dan pengetahuan yang tak seberapa nih. Untuk Isnin kali ni I nak share how to jimat dalam hantaran kahwin dan akan datang, segala yang telah I lalui sewaktu kahwin akan I share kan di blog. InsyaAllah..moga2 kerajinan mengetaip tu adalah. Seathun dah berlalu harap2 tak lupa lagi.

Bagi hantaran, setelah berbincang dengan pihak suami,we decided to do 7 dulang berbalas 5. Maka bermulalah misi mencari dulang dan hiasan2 yang sepatutnya. 3 kedai most visited time mencari barang2 hiasan hantaran adalah seperti berikut sebab dulu duduk dekat cheras, so belakang rumah je and berdekatan ada satu kedai jual barang borong so I dengan mak selalu singgah beli coklat kat sana for doorgift, but tu nanti I share in next entry.
1) Fah Lean Floral Trading Sdn Bhd No. 2 & 2A, Jalan 1/3, Taman Industri Selesa Jaya 43300 Balakong, Selangor, Malaysia
Tel : +603-896…

{RANDOM HAUL} Cheap beauty gem: Power perfect pore, Anti- wrinkle massager and ETC

Image
Hello pretty awesome! Today I'm gonna share a little beauty spa hack.. I'm not a big fan of facial spa cause it's rather troublesome when I have to book appointment, spend money on it, spend time on it and sometimes even gets really frustrated with the result.
Hence, I decided to search far and wide for beauty equipment that works exactly like in the spa..WITH a TIGHT BUDGET as the main criteria. When I mention far and wide, I'm just saying searching in few online shop which I think pretty decent to shop at like lelong.com, Qoo10 and of course, Lazada. I even went to my favorite bargain store Mr. DIY. If you're smart enough, you'll shop there too cause they sell crazy stuff with such bargain price!
On my quest, here's a few that I'm able to buy and brief opinion on each of them. Here's a question.. How much do you think I bought all this?


Yup, not more than RM200!
 This multifunction face massager is around RM60. There are many cheap massager brand …