Posts

Showing posts with the label LOVE

Kahwin journey 2015: Borang kahwin, HIV test dan lain- lain

Image
Conversation I had baru- baru ni with one of my family member Me: Kau nak tolong sponsor aku kahwin tak? Die: Kau ingat ak kaya sangat ke keje? Me: Takla...sikit- sikit pun jadila.. nak ke tak? Die: Kalau taknak boleh? Me: Tapi nanti kalau kau kawin ak jugak kene tolongkn.. Die: Xpela..nnti ak yg kawin akulah handle sendiri.. Me: Ak kan family..tkkn kau taknak ak tolong lansung? Die: Xpelah, ak kawin ngan org kaya.. Me: -_-
Actually dalam gurau2 tu, I agak terkilan dengan jawapan die..macam sombong pun ad...maybe betul kot xde duit lansung mcm I...maybe die nk sumbang dr segi lain kot....tapi what to do, family tetap family, kite tak boleh ubah pemikiran org, dia tak berada in our shoes and I'm not that type yang suke bising- bising dan luahkan perasaan face to face sebab I'm too afraid to hurt people's feeling. once keluar je perkataan dari mulut bertahi lalat manis belah kanan bibir nih mesti semua pedas- pedas so baik diam... Nampak je tough dan cekal orangnya...tapi I…

The minimalist makeup essential: CC Cream and ombre lippies by Elisha Coy

Image
Scroll sampai habis kalau nak tengok kte pkai apa untuk ombre lips. Hello! Hari ni eksaited nak share another CC Cream. I memang peminat CC Cream. Sebab CC Cream ni mudah,  10 dalam 1 fungsi dia. Especially untuk kulit tak sekata macam I, CC Cream boleh tolong ratakan color kulit I. And selain kesan instant, dengan penggunaan secara berterusan, I rasa CC Cream boleh memutihkan kulit dan mengurangkan kedutan. Most CC Cream also came up with UV protection. Samalah macam CC Cream Elisha Coy.
Bezanya Elisha Coy CC Cream dengan yang lain- lain, ia mengandungi bahan- bahan yang semulajadi dan selamat untuk kulit. So, tak ada lah lepas pakai muka berminyak pastu tumbuh jerawat bagai. I suka pakai CC Cream untuk hasilkan makeup yang minimalist. Konon-konon kulit natural beauty lah tu..Padahal sapu CC Cream seinci. Kalau pakai foundation agak tebal mesti nampak sangat buruk bila dah berpeluh. Melainkanlah korang cantik bak Siti Nurhaliza, takpayah pakai apa- apa pun memang cantik. Nangis pun ca…

Mascara Maybelline lama tapi baru

Image
Hello! Lama dah tak buat beauty review..so hari nie rasa ada mood nak buat satu. Actually kalau tunjuk mascara ni mesti uolls kenal. Mana taknya, it's Malaysia's No. 1 best- selling mascara.
Tadaaa kenal tak? First time I received the mascara from Maybelline I was like, 'eh, ni kan mascara yang dah lama kat pasaran tu...kenapa Maybelline bagi I review'...krik krikk ...tapi sebenarnya I salah. First of all cap die color lain. Habit I memang simpan barang- barang makeup yang dah abis untuk kenangan especially yang packaging cantik-cantik. I pun jumpa mascara HYPERCURL yang packaging lama and the limited edition one. Hello Kitty punye mesti simpan. Nak compare pun tak boleh sebab dah kering kontang mascara lama I tu...so I just tangkap gambar bagi uolls bezakan packaging dia. Sama je kan? except for the cap. Honestly, it's my favorite mascara once upon a time. Tapi biar I cerita kenapa I beralih arah from another mascara (as I recalled) mascara ni agak pricey untuk s…

Kasut dan Bag XES inspired by classic and rich Grecian tales

Image
Hello lovelies, agak lama tak share post pergi event since I pun busy dengan kerja. Tapi bila XES jemput pergi event I memang akan cuba jugak sedaya upaya sebab I suka je dapat bag dan kasut from XES. Kali ni XES buat event besar- besaran kat concourse Quill City Mall dihadiri para- para media dan blogger juga artis- celebriti tempatan.
Event on that day macam- macam hado kau.. games and massage and free makeover la and also Instagram contest yang one of the prize my sis menang. Best nya shopping bag free...I dapat bawa balik satu bag pun dah happy. Keep on reading sebab I nak share collection baru yang XES launch hari tu. Seriously rambang mata tengok collection terbaru XES.