Posts

Showing posts with the label TRAVEL

{JOM JALAN2 JUMAAT}singgah Bukit Tinggi

Image
Salam and hello! Cam biasa kite nak throwback skit jalan2 kat bukit tinggi few months back. Singgah bukit tinggi pown sebenarnya sebab pegi wedding kawan husband kat Mentakab. Cepat je masa berlalu, dah beranak dah diorang. And for us...belom ada rezeki lagi...doa2kanlah ye... Tak pernah ke Mentakab and alang2 nak balik ke KL, pujuklah husband gi Bukit Tinggi sebab saje2 nak dating..Bile kat rumah payah nau nak berdating sebab masing2 sibuk ngan keje.
Dari Mentakab atau dari KL ke Bukit Tinggi, Pahang takes about satu jam je...and jalan naik ke bukit tinggi takdelah berbelit2 cam pegi Cameron coz time naik Cameron masyaAllah rase cam tetibe morning sickness. Kalau pegi Fraser pown same berbelitnye kate orgla..xsempat lg jejak ke sana.

Sampai kat atas uolls kene bayar RM12. Park kereta kat hotel legend yang bentuk istana (Colmar Tropicale) tuh free je. Tapi kalau nak jalan2 seluruh Bukit Tinggi bolehla drive sebab tempat die quite besar dan jauh. Walau bagaimanpun kalau nak naik bus sh…

Hijab Style for the insecure people travelling

Image
Alhamdulillah..masuk bulan 11 ni baru life tu teratur sikit lepas kahwin. Mula2 kawin rasa serabut kepala sampai sekarang pun still terumbang ambing tapi at least dah makin biasa dengan life as a wife. But life as a blogger maybe dah makin jauh ketinggalan. Nak honeymoon pun takde masa sebab management kerja memang menyedihkan. Lepas majlis cuti sehari je. sob sob..So, I mampu pegi Cameron jek ngan suami. Dahlah time jerebu. Nampak kabus and hidu asap jek. Yang penting I dapat jugak merasa kemanisan honeymoon tuh. So anyway...I nak share my experience as a Hijab person and being insecure as I was, I memang pastikan semua benda nak hangkut pergi travel. But over time, I learnt that less is more sebenarnya..janji kite pandai planning nak bawak apa. Eventhough we've been dating for soo long, travelling is not our forte. Even Genting pun tak jejak bersama. So after married, suami jadi a bit shocked seeing me pack so many things for a day trip (itupun lepas dah kurangkan banyak brg:p)…

{cafe REVIEW} Chilling and Lepaking minum coffee best kat Wanderlust

Image
Hello! Like I said, memang makin lembap sikit I nk blogging but surely, kalau ada masa I akan cuba share few things important in my life. Few days back I ada share something about travelling kan? So, basically, cafe kali nie was inspire by the joy and passion of travelling and it literally called Wanderlust.



Nampak simple je the exterior memang spot on dengan konsep yang owner die going for. Simple and just nice for chilling. Even the music yang dimainkan is kind of soft ballads and acoustic even a little bit of jazz. Sekarang ni banyak cafe compete untuk buat cafe mereka lebih selfie- freindly. Kalau korang masuk the cafe korang akan dapat feeling2 peaceful untuk tak segan2 tangkap gambar.

According to the owner, dia suka travelling and chilling. Bila cakap pasal chilling, mesti significant dengan coffee. Beliau berhasrat untuk jadikan her cafe known for the drinks.

.
Korang akan amazed dengan the way barista die buat air. Well, semestinya teruja sebab memang barista yang buat air tu men…

{TOP 5 tips and items} The OCD traveller in me

Image
"The world is a book,  and those who do not travel read only a page"
Saint Augustine
Hello! Today I'm back with more top 5 of mine. Anyone who knew me, mesti dah tau yang I'm an insane online shopper. Tapi tu dulu, sekarang I'm saving up for my big day. After all, shopping is not a necessity but Shopping is entertainment. Anyway, today post I feel like sharing travelling tips although I tak banyak travel, wish I could though... tapi cuti susah, duit tak cukup. Maybe someday I would be one of those backpackers people. Reality is, I'm an OCD person when it comes to travelling. I hate forgetting to bring something or having to live without thing I would need. Hence, here's a list of top 5 things I think everyone should bring when travelling. BTW, I nak introduce one more great shopping website yang sounds really like another country which is called Rakuten. Memang sounds different pun cause it's actually a Japanese words meaning optimism. I'm embracing …