Posts

Showing posts with the label bahasa

Face Luxe Brush By Breena Beauty; Berus makeup eksklusif Sabrina Tajudin

Image
Hello! Macam mana persiapan bulan puasa korang? Bestnya bagi sesiapa yang ada peluang cuti dan berbuka dengan keluarga lepastu dapat pergi solat tarawih dengan senang hati. I kerja je time tu...sob.. sob.. tapi tak apalah...tu lah lumrah kerja jururawat...Masa tak tentu... Taknak cerita sedih- sedih dah...Nak kenalkan uolls kepada berus makeup yang tersangatlah cantik by Breena Beauty! Kalau tengok gambar diatas mesti dah rasa teruja kan...memang berus dia sangat lembut. And of course, the quality is at top notch. Sekali pandang, never imagine that this is a local brand. Oh yes! better believe it, I memang bangga sangat dengan kejayaan the founder of Breena Beauty in making this brush a tough competitor to the luxurious brand. Mana taknya, tengok sekali je dah tergoda dengan warna putih dan rose gold berus tersebut.
Memang betul, looks can be deceiving, but trust me, the brush quality is a good as it looks. Bulu sintetik berbentuk dom yang teramat lembut sesuai untuk aplikasi makeup …

Pengertian jururawat yang lebih bermakna dari sekadar kerjaya.

Image
Hi pretty awesome! Asalammualaikum...hari nie nk santai skit...jauh dr beauty blog, jauh dr lifestyle blog... hehe...da brape lame keep on skipping doing review...seriusss...teramat penat dgn kerja....tp nie la pilihan sy...nie la jln yg telah Allah pilih...
Sempena Nurses Day nie, nk wish Selamat Hari Jururawat pd semua....termasuklah ibu2 yang menjadi jururawat kpd ank2 mereka...Selamat Hari ibu!! baru prasan...baru2 nie bnyk sy naikkan status mengenai kerjaya..wah..begitu besar impak kerjaya sy pd dr sendiri...


xpercaya...Syafiqah yang dlunye ske ponteng skola, mengelat buat keje skola..., tp satu niat sy mase nk sambung blaja... 1) Xnk susahkan ibu bape nk byr yuran U 2) Nk keje yg mudah dpt pahala... 3) Nk keje yg bole jumpe org slalu...
Alhamdulillah...Allah makbulkn doa sy....sy slalu ske mengajar...walaupun xsepandai mane..minat mengajar tu sentiasa ad...nk jd cikgu...ske share2 ilmu....yelah...buat ap kedekot...bkn bole bawa mati pun kan..
Tapi mmg xsangka akn dpt kerjaya le…

Tangani Negativiti

Image
Hello Beauties! Assalammualaikum WBT.
Izinkan saya berbahasa. Huhu...Harinie topik santai je...terima kasih bnyk2 pd tukang komen yg memberi inspirasi pd topik harinie... Xsangka plak ad sorang hamba Allah terbuka hati untuk komen entry blog...Yela...agk biasela entry dikomen kn...yang luar biasenye first time dpt komen negatif. Wah...first time kot...jd xsalah sy rs nk jdkn komen tersebut topik post kali nie..

Bukan ap...nk kate blog sy femes, memang xlansung...bolela sekadar tmpat sy kongsikan minat...xsangka plak ad yg xske...komen nye adlah seperti dibawah.
Ap pendapat korang? Ap reaksi korang dpt komen cmnie? Xdela rs perlu nk buat entry pun...tp nk jugakla....mula2 bc komen nie rs sedih jugak...pelik pown ad...marah tu...bolela, sikit2...tp sekejap je...xsampai 5minit nk tergelak dn tersenyum..kesimpulan yang dpt sy buat...mungkin die ad masalah kot..dn bagus jgak dia komen kn..
Tp ingin jugakla sy balas komen dia....nnti ckp xsopan plak kn...sbb tu topik arinie dalam bahasa..s…