Posts

Showing posts with the label brush

Face Luxe Brush By Breena Beauty; Berus makeup eksklusif Sabrina Tajudin

Image
Hello! Macam mana persiapan bulan puasa korang? Bestnya bagi sesiapa yang ada peluang cuti dan berbuka dengan keluarga lepastu dapat pergi solat tarawih dengan senang hati. I kerja je time tu...sob.. sob.. tapi tak apalah...tu lah lumrah kerja jururawat...Masa tak tentu... Taknak cerita sedih- sedih dah...Nak kenalkan uolls kepada berus makeup yang tersangatlah cantik by Breena Beauty! Kalau tengok gambar diatas mesti dah rasa teruja kan...memang berus dia sangat lembut. And of course, the quality is at top notch. Sekali pandang, never imagine that this is a local brand. Oh yes! better believe it, I memang bangga sangat dengan kejayaan the founder of Breena Beauty in making this brush a tough competitor to the luxurious brand. Mana taknya, tengok sekali je dah tergoda dengan warna putih dan rose gold berus tersebut.
Memang betul, looks can be deceiving, but trust me, the brush quality is a good as it looks. Bulu sintetik berbentuk dom yang teramat lembut sesuai untuk aplikasi makeup …

The minimalist makeup essential: CC Cream and ombre lippies by Elisha Coy

Image
Scroll sampai habis kalau nak tengok kte pkai apa untuk ombre lips. Hello! Hari ni eksaited nak share another CC Cream. I memang peminat CC Cream. Sebab CC Cream ni mudah,  10 dalam 1 fungsi dia. Especially untuk kulit tak sekata macam I, CC Cream boleh tolong ratakan color kulit I. And selain kesan instant, dengan penggunaan secara berterusan, I rasa CC Cream boleh memutihkan kulit dan mengurangkan kedutan. Most CC Cream also came up with UV protection. Samalah macam CC Cream Elisha Coy.
Bezanya Elisha Coy CC Cream dengan yang lain- lain, ia mengandungi bahan- bahan yang semulajadi dan selamat untuk kulit. So, tak ada lah lepas pakai muka berminyak pastu tumbuh jerawat bagai. I suka pakai CC Cream untuk hasilkan makeup yang minimalist. Konon-konon kulit natural beauty lah tu..Padahal sapu CC Cream seinci. Kalau pakai foundation agak tebal mesti nampak sangat buruk bila dah berpeluh. Melainkanlah korang cantik bak Siti Nurhaliza, takpayah pakai apa- apa pun memang cantik. Nangis pun ca…