Posts

Showing posts with the label cafe

{Jom Jalan2 Jumaat} Selfie dengan Kucing Good Meowning Cafe kat Cheras

Image
Salam dan hello, cam biase, nak share satu lagi tempat yang iqa sempat pergi and tried out. Actually agak lame gak dah kesana. Time tu cafe Good Meowning nih baru nak bukak and tengah viral kat sosial media. Iqa pun check out la location die katne. Lerrr rupe2nya dekat sangat ngan rumah Cheras.

Pas kahwin iqa dan suami dah tinggal tengah bandar, so memang jarang balik Cheras. Alang2 dua2 tengah cuti, kiteorg nak masak ala2 shell out kat Cheras. Pas penat masak2 dan makan(ehem2 masak sorang2 tau) macam tak percaya mampu masak sorang2 padahal punyelah malas nak memasak tak tentu arah.
Dah kenyang kiteorg pown singgah Good Meowning cafe. Cafe die betol2 dekat dengan McD Hussein Onn, parking usually senang je. Kedai tak adalah besar sangat tapi ada glass wall between cafe and tempat main kucing sebab kata owner nak keep the place hygienic.
Mainly gi sana sebab nak main nan kucing pun. So kiteorang terus bayar RM5 untuk entrance. Before masuk kiteorang diminta basuh tangan sebab nak make…

Butik Batik unik dan Bufet Ramadhan, resipi turun- temurun dari istana hanya di MCafe

Image
Salam, Hi!
Yup, sekali lagi I pergi jalan- jalan cari makan dan kali ni kite kasi can lidah nie rasa makan- makanan local pulak. Tapi local2 pun, it's a cafe in butik yang elegen dan unik gitu. MCafe by Meesya Sukira ni mulanya bertapak di dunia pasaran dengan menjual batik. Dengan berbekalkan 'attitude' eh, apa nak malu dengan warisan kita?, Batik Meesya Sukira sudahpun menempah nama di persada dunia dengan membanggakan kraftangan dan ukiran batik- batik yang unik. Sesetengah budaya buta untuk melihat keindahan ukiran batik, dengan tercetusnya idea owner butik ni untuk meresap elemen budaya negara luar dengan batik, orang luar lebih selesa menerima batik sebagai salah satu material unik dalam industri fesyen dan peragaan. Contohnya, mengukir bunga sakura pada batik dan menonjolkan batik tersebut desekeliling sudut sambil menghidangkan makanan- makanan tradisional Melayu dan Cina di negara luar seperti Jepun. Senang cerita, memang MCafe ni unik dan asli. Terletak di Damansar…

{cafe REVIEW} Chilling and Lepaking minum coffee best kat Wanderlust

Image
Hello! Like I said, memang makin lembap sikit I nk blogging but surely, kalau ada masa I akan cuba share few things important in my life. Few days back I ada share something about travelling kan? So, basically, cafe kali nie was inspire by the joy and passion of travelling and it literally called Wanderlust.



Nampak simple je the exterior memang spot on dengan konsep yang owner die going for. Simple and just nice for chilling. Even the music yang dimainkan is kind of soft ballads and acoustic even a little bit of jazz. Sekarang ni banyak cafe compete untuk buat cafe mereka lebih selfie- freindly. Kalau korang masuk the cafe korang akan dapat feeling2 peaceful untuk tak segan2 tangkap gambar.

According to the owner, dia suka travelling and chilling. Bila cakap pasal chilling, mesti significant dengan coffee. Beliau berhasrat untuk jadikan her cafe known for the drinks.

.
Korang akan amazed dengan the way barista die buat air. Well, semestinya teruja sebab memang barista yang buat air tu men…