Posts

Showing posts with the label cantik

{Married Monday} Hantaran DIY bajet sederhana, Rezeki nak kahwin

Image
Salam, Hello reader, InsyaALLAH.. setelah beberapa lamanya tinggal dunia blogging rasa I'm ready to be back. Rindu nak share pengalaman dan pengetahuan yang tak seberapa nih. Untuk Isnin kali ni I nak share how to jimat dalam hantaran kahwin dan akan datang, segala yang telah I lalui sewaktu kahwin akan I share kan di blog. InsyaAllah..moga2 kerajinan mengetaip tu adalah. Seathun dah berlalu harap2 tak lupa lagi.

Bagi hantaran, setelah berbincang dengan pihak suami,we decided to do 7 dulang berbalas 5. Maka bermulalah misi mencari dulang dan hiasan2 yang sepatutnya. 3 kedai most visited time mencari barang2 hiasan hantaran adalah seperti berikut sebab dulu duduk dekat cheras, so belakang rumah je and berdekatan ada satu kedai jual barang borong so I dengan mak selalu singgah beli coklat kat sana for doorgift, but tu nanti I share in next entry.
1) Fah Lean Floral Trading Sdn Bhd No. 2 & 2A, Jalan 1/3, Taman Industri Selesa Jaya 43300 Balakong, Selangor, Malaysia
Tel : +603-896…

Muffin for beauty lover to get reward

Image
Hi, recently I dapat beauty box from Muffin.my atau web add nye http://www.muffinbeauty.com dalam tu macam2 ada waiting for me to try...tp biasela...dalam keadaan super busy nk kawin ni, it would take ages for me to review them all. However, just wanted to let them know that I totally appreciate what they've sent to me...memang seronok everytime dpt barang2 kecantikan..
Nak bagitau...kalau you girls suka jugak dpt brg kecantikan and rajin review beauty product bolehlah sign up kat web muffin.my..tak perlu ada blog..just tulis dalam tu je...and the best part about it is that korang akan dapat points..kumpul points dan tebus barang2 kecantikan for free. Muffin online ni is a quite renown web jugak so ramai brand2 awesome participate meaning the higher chance korang dapat makeup2 dari brand2 yang selama ini korang idamkn.
Tryla usha nanti eh..

Easy and safe Skinsoul makeup removal wipes in just a swipe

Image
Pernah x korang merasa bertapa peritnye nk remove makeup time travel especially kalau semua bende lupa bawak? I pernah merasai sakit hatinya nk remove makeup tp pakai air je...dahlah kene tonyoh kuat2 part eyeliner mata...pastu xjugak bersih2...
Sebenarnya ikutkn, part mata tu tempat haram tau untuk tonyoh2...sbb lama2 dia akan buat kulit kita berkedut...I baru tau je fakta ni...dr sekolah dok pakai eyeliner cuci dgn air dan kuasa tonyohan je...patutla tengok mata sendiri sekarang serupa panda bear.
Tapi bila dah tau tak boleh buat camtu I akan sentiasa guna makeup removal nak buang makeup.cuma..time balik keje malam atau travel tu sifat malas plus mengantuk plus lupa melanda diri tu habis semua pantang larang I langgar..kadang2 pakai main tido je dengan makeup seinci tu...nasib baik belum kahwin...nnti apela kate suami kalau nmpk I tido dgn makeup tebal tuh...
Bagi yang mempunyai masalah2 macam I. I nak syorkan try SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes. I pun actually baru nak menge…

Bertemu jodoh dengan Ephyra Skin Bar (mesti baca!)

Image
Hi Assalammualaikum. Dah lama rasanya tak blogging. Maaf lah ye.. Sibuk pakai PC dok design artwork sendiri untuk wedding. I memang cerewet sikit bab design- design ni. Takut upah orang nanti orang menyampah  dok itu ini tak kena. Hihi...Pejam celik pejam celik, tak sangka dah 1 per 3 bulan puasa kita lalui...Ya Allah sekejap sangat. Tak sempat lagi jejak kaki kat mana- mana bazaar Ramadhan. Syoknya kalau dapat tawaf satu round. Tapi takut plak nafsu membeli tu melampau sangat. Nak raya lagi, nak kahwin lagi, semua nafsu syaiton bab shopping.
Harini eksaited nak kabor yang I dah bertemu jodoh skin care iaitu Ephyra Skin bar. Bila orang cakap pasal jodoh tu maksudnya selama- lamanya tau...Sebagai Beauty Blogger, I tak boleh tipu, I dah banyak gila cuba produk- produk skin care. Dan kalau boleh I tak suka la promote2 fake, ckp produk itu ini bagus sedangkan tak bagus manapun... Tapi kali ni I memang ikhlas nak share produk yang bagus. Tapi...baca sampai habis kalau nak tau kenapa I cak…

Face Luxe Brush By Breena Beauty; Berus makeup eksklusif Sabrina Tajudin

Image
Hello! Macam mana persiapan bulan puasa korang? Bestnya bagi sesiapa yang ada peluang cuti dan berbuka dengan keluarga lepastu dapat pergi solat tarawih dengan senang hati. I kerja je time tu...sob.. sob.. tapi tak apalah...tu lah lumrah kerja jururawat...Masa tak tentu... Taknak cerita sedih- sedih dah...Nak kenalkan uolls kepada berus makeup yang tersangatlah cantik by Breena Beauty! Kalau tengok gambar diatas mesti dah rasa teruja kan...memang berus dia sangat lembut. And of course, the quality is at top notch. Sekali pandang, never imagine that this is a local brand. Oh yes! better believe it, I memang bangga sangat dengan kejayaan the founder of Breena Beauty in making this brush a tough competitor to the luxurious brand. Mana taknya, tengok sekali je dah tergoda dengan warna putih dan rose gold berus tersebut.
Memang betul, looks can be deceiving, but trust me, the brush quality is a good as it looks. Bulu sintetik berbentuk dom yang teramat lembut sesuai untuk aplikasi makeup …

The minimalist makeup essential: CC Cream and ombre lippies by Elisha Coy

Image
Scroll sampai habis kalau nak tengok kte pkai apa untuk ombre lips. Hello! Hari ni eksaited nak share another CC Cream. I memang peminat CC Cream. Sebab CC Cream ni mudah,  10 dalam 1 fungsi dia. Especially untuk kulit tak sekata macam I, CC Cream boleh tolong ratakan color kulit I. And selain kesan instant, dengan penggunaan secara berterusan, I rasa CC Cream boleh memutihkan kulit dan mengurangkan kedutan. Most CC Cream also came up with UV protection. Samalah macam CC Cream Elisha Coy.
Bezanya Elisha Coy CC Cream dengan yang lain- lain, ia mengandungi bahan- bahan yang semulajadi dan selamat untuk kulit. So, tak ada lah lepas pakai muka berminyak pastu tumbuh jerawat bagai. I suka pakai CC Cream untuk hasilkan makeup yang minimalist. Konon-konon kulit natural beauty lah tu..Padahal sapu CC Cream seinci. Kalau pakai foundation agak tebal mesti nampak sangat buruk bila dah berpeluh. Melainkanlah korang cantik bak Siti Nurhaliza, takpayah pakai apa- apa pun memang cantik. Nangis pun ca…