Posts

Showing posts with the label cc cream

The minimalist makeup essential: CC Cream and ombre lippies by Elisha Coy

Image
Scroll sampai habis kalau nak tengok kte pkai apa untuk ombre lips. Hello! Hari ni eksaited nak share another CC Cream. I memang peminat CC Cream. Sebab CC Cream ni mudah,  10 dalam 1 fungsi dia. Especially untuk kulit tak sekata macam I, CC Cream boleh tolong ratakan color kulit I. And selain kesan instant, dengan penggunaan secara berterusan, I rasa CC Cream boleh memutihkan kulit dan mengurangkan kedutan. Most CC Cream also came up with UV protection. Samalah macam CC Cream Elisha Coy.
Bezanya Elisha Coy CC Cream dengan yang lain- lain, ia mengandungi bahan- bahan yang semulajadi dan selamat untuk kulit. So, tak ada lah lepas pakai muka berminyak pastu tumbuh jerawat bagai. I suka pakai CC Cream untuk hasilkan makeup yang minimalist. Konon-konon kulit natural beauty lah tu..Padahal sapu CC Cream seinci. Kalau pakai foundation agak tebal mesti nampak sangat buruk bila dah berpeluh. Melainkanlah korang cantik bak Siti Nurhaliza, takpayah pakai apa- apa pun memang cantik. Nangis pun ca…

That Natural Glow, No makeup makeup look pakai Maybelline NY White Superfresh CC Cream dan barang kena curi time pos

Image
Hi! Assalammulaikum! Sape suka guna CC Cream angkat tangan. Dalam blogpost lepas2 I ad share beza the CC and the BB..eh jgn ingat I main2..the DD pun da out tau...
Tapi taknak cerita pun pasal cream yang banyak2 huruf ni...Nak share about CC Cream by Maybelline NY je..Thanks to Maybelline sebab tak putus2 hantar barang. Yang I sedih sangat ada juga akal manusia yang mencuri barang pos orang. Lagi pelik dahlah curi lipstick je and siap usaha sealkan sampul yang dah kena koyak. Ish apa motif kau pencuri?? Tolong la share pengalaman korang pasal benda ni. I tak boleh digest dalam kepala perkara2 macam ni.
Maybe kau teringin sangat pakai lipstick Loreal ye. Loreal hantar lipstick untuk kempen #wowlorealparis. Last2 memang betul I rase wow dengan sikap manusia berkenaan. Lari tajuk plak..I selalu samekan Loreal and Maybelline cause apparently dorang under company yang same2 kan? Betul tak?? Correct me if I'm wrong.
Back to my main topic, if you pakai BB, you akan perasan kulit you mac…

{REVIEW} CLIO Professional CC VF21 Cream

Image
Hello pretty awesome! It's been a while since I started blogging and I'm glad there's a lot of awesome brand out there for me to test it on. Thanks to one of my favorite beauty shop I get to try CLIO. The first time I encounter with CLIO is in Watson's Local Drug store. It was actually my little sis whom fall in love with the Lippies but she have been postponing to buy that because she's trying to decide. That was 3 months ago and still she didn't bought it. It was coincidentally great that suddenly Hishop.my offers me to do reviews out of no where. And there's nothing more to say than I'm just utterly brilliantly filled with joy.
 I tried to search deep into what's CLIO all about but it was all Korean writing and I don't know any Korean. Hence, let's just randomly talk about it. As I was googling, I found out that CLIO is a Greek word that means 'praise'. I love the name because it's truly resembles the products are for. 
Today…