Posts

Showing posts with the label journey

Kahwin journey 2015: Borang kahwin, HIV test dan lain- lain

Image
Conversation I had baru- baru ni with one of my family member Me: Kau nak tolong sponsor aku kahwin tak? Die: Kau ingat ak kaya sangat ke keje? Me: Takla...sikit- sikit pun jadila.. nak ke tak? Die: Kalau taknak boleh? Me: Tapi nanti kalau kau kawin ak jugak kene tolongkn.. Die: Xpela..nnti ak yg kawin akulah handle sendiri.. Me: Ak kan family..tkkn kau taknak ak tolong lansung? Die: Xpelah, ak kawin ngan org kaya.. Me: -_-
Actually dalam gurau2 tu, I agak terkilan dengan jawapan die..macam sombong pun ad...maybe betul kot xde duit lansung mcm I...maybe die nk sumbang dr segi lain kot....tapi what to do, family tetap family, kite tak boleh ubah pemikiran org, dia tak berada in our shoes and I'm not that type yang suke bising- bising dan luahkan perasaan face to face sebab I'm too afraid to hurt people's feeling. once keluar je perkataan dari mulut bertahi lalat manis belah kanan bibir nih mesti semua pedas- pedas so baik diam... Nampak je tough dan cekal orangnya...tapi I…