Posts

Showing posts with the label kulit cantik

Derma Roller

Image
So as promise, hundreds needles that goes to your skin and face is Derma Roller!

Last month, there's a few girls reported and when viral after trying on skin care. That girl is like really super pretty before using the skin care but after trying the skin care, the effects is really shocking. People that know me knows that i been using this skin care (i dont think it's appropriate to reveal) for years... Whereby it get me scared  because of the girls that report what happen, I decided to stop using it.. After stopping. One by one pimples keep showing up. And the best part is I always make it better by pop it! Yeay me with full of scars after that. 
I been eyeing Derma Roller for sometimes actually. I mean its needle and hundreds of them ofcoz u will need a long and really hard think right? And i really bad at making decisions but that's what blogger and youtuber here for right? To help u or to help people like me to be exact. 
I am a very logical person. I need logic than o…

SkinSoul mini travel set untuk kulit sensitif

Image
Hi..nak share lagi satu produk from skinsoul khas untuk skin yang teramat sensitif.
I memang rasa bersyukur sebab kulit I tak terlalu manja bab penjagaan...tapi bg yang tak berapa lucky, bolehla try set penjagaan muka from SkinSoul nih. I pickup produk ni agak lambat jadi I tak dapat nak cerita lebih2...so far I baru pakai 2 hari and I suka tengok resultnya sebab muka I nampak bersih dan segar and paling penting..jerawat- jerawat liar tak tumbuh.Thanks to it's all natural ingredients.
Hydra- purifying Cleanser Of course, dalam penjagaan kulit muka, cleanser would be the first step. Cleanser yang penuh dengan vitamin dan mineral kulit dari Ashitaba dikapsulkan dalam air Swiss Glacier asli ini dapat membuang kotoran dan sebum berlebihan sementara melembapkan kulit. Cleanser ni tak hasilkan banyak buih sebab tak ada bahan kimia. Kebanyakkan sabun yang buih banyak sebab penuh dengan bahan kimia dan peluntur sebab I pernah belajar pasal benda2 ni. Walaupun bahan semulajadi, I suka bau …

Easy and safe Skinsoul makeup removal wipes in just a swipe

Image
Pernah x korang merasa bertapa peritnye nk remove makeup time travel especially kalau semua bende lupa bawak? I pernah merasai sakit hatinya nk remove makeup tp pakai air je...dahlah kene tonyoh kuat2 part eyeliner mata...pastu xjugak bersih2...
Sebenarnya ikutkn, part mata tu tempat haram tau untuk tonyoh2...sbb lama2 dia akan buat kulit kita berkedut...I baru tau je fakta ni...dr sekolah dok pakai eyeliner cuci dgn air dan kuasa tonyohan je...patutla tengok mata sendiri sekarang serupa panda bear.
Tapi bila dah tau tak boleh buat camtu I akan sentiasa guna makeup removal nak buang makeup.cuma..time balik keje malam atau travel tu sifat malas plus mengantuk plus lupa melanda diri tu habis semua pantang larang I langgar..kadang2 pakai main tido je dengan makeup seinci tu...nasib baik belum kahwin...nnti apela kate suami kalau nmpk I tido dgn makeup tebal tuh...
Bagi yang mempunyai masalah2 macam I. I nak syorkan try SkinSoul Ultra Soft Facial Towelettes. I pun actually baru nak menge…

Bertemu jodoh dengan Ephyra Skin Bar (mesti baca!)

Image
Hi Assalammualaikum. Dah lama rasanya tak blogging. Maaf lah ye.. Sibuk pakai PC dok design artwork sendiri untuk wedding. I memang cerewet sikit bab design- design ni. Takut upah orang nanti orang menyampah  dok itu ini tak kena. Hihi...Pejam celik pejam celik, tak sangka dah 1 per 3 bulan puasa kita lalui...Ya Allah sekejap sangat. Tak sempat lagi jejak kaki kat mana- mana bazaar Ramadhan. Syoknya kalau dapat tawaf satu round. Tapi takut plak nafsu membeli tu melampau sangat. Nak raya lagi, nak kahwin lagi, semua nafsu syaiton bab shopping.
Harini eksaited nak kabor yang I dah bertemu jodoh skin care iaitu Ephyra Skin bar. Bila orang cakap pasal jodoh tu maksudnya selama- lamanya tau...Sebagai Beauty Blogger, I tak boleh tipu, I dah banyak gila cuba produk- produk skin care. Dan kalau boleh I tak suka la promote2 fake, ckp produk itu ini bagus sedangkan tak bagus manapun... Tapi kali ni I memang ikhlas nak share produk yang bagus. Tapi...baca sampai habis kalau nak tau kenapa I cak…

Babeskin came up with whitening soap and double serum

Image
Hello!
I review lagi satu sabun pemutihan...sorry lah kepada reader- reader yang selalu tengok muka I je keluar kat blog...mana Yana? Jangan tanyala..masing- masing busy..tak boleh nak paksa partner berblogging..so it has to be me alone...Blogging ni kena datang as a passion even writing kena ada mood, baru the thing that we write can engage with people. I guess some just take it as simply, words on pages. I'll try to keep on updating though...
Kalau you guys pernah browse to my blog, mesti you pernah nampak I review a produk by Babeskin. Beautyoat is kind of beauty innovation if you ask me sebab tak ada lagi produk Malaysia yang incooperate oat dengan collagen. Memang bagus produk dia. Just that I wish I can drink it continuously. Susah nak jumpa produk kecantikan yang bagus tapi harga murah gila. Tapi bila Babeskin ada produk baru why not I cuba dulu kan? Mesti setanding dengan produk keluaran pertama diorang.
So, tunggu punya tunggu, sampaipun barang pos berisi sabun dan serum…