Posts

Showing posts with the label kurma

Minum "LivYoung Noni Al-Qurma dan menang percutian di Hard Rock Hotel

Image
Hi, Assalammualaikum. Bulan Ramadhan is all about giving, Betul tak? I mean..memberi sepatutnya tak perlu kisah bulan apa- apa pun, tapi macam dah jadi adat bila bulan puasa orang rajin memberi. Bulan lain kurang sikit sebab syaitan ada. hihi.. Apa- apapun, biarlah niat tu betul. So, I nak share sikit perfect gift for Ramadhan, introducing Noni Al- Qurma by Livyoung. Noni atau dalam bahasa lainnya mengkudu adalah salah satu bahan utama dalam minuman tersebut. I tak pernah expect mengkudu boleh dijadikan minuman sedap sebab kat depan rumah tu ada je pokok mengkudu tapi tak ada keinginan lansung nak rasa mengkudu sebab rupa dia menakutkan(Thanks jiran bagi pinjam pokok mengkudu buat prop:) Tapi Livyoung memang bijak sebab gabungkan mengkudu dengan kurma sebab semua orang tau kurma ni makanan sunnah. However, kurma shouldn't be just a sunnah food tau.. Dalam Quran je ada 20 ayat sebut pasal kurma. Maksudnya, kita perlu amalkan kurma dalam kehidupan seharian bukan hanya pada bulan pu…