Posts

Showing posts with the label makan

Butik Batik unik dan Bufet Ramadhan, resipi turun- temurun dari istana hanya di MCafe

Image
Salam, Hi!
Yup, sekali lagi I pergi jalan- jalan cari makan dan kali ni kite kasi can lidah nie rasa makan- makanan local pulak. Tapi local2 pun, it's a cafe in butik yang elegen dan unik gitu. MCafe by Meesya Sukira ni mulanya bertapak di dunia pasaran dengan menjual batik. Dengan berbekalkan 'attitude' eh, apa nak malu dengan warisan kita?, Batik Meesya Sukira sudahpun menempah nama di persada dunia dengan membanggakan kraftangan dan ukiran batik- batik yang unik. Sesetengah budaya buta untuk melihat keindahan ukiran batik, dengan tercetusnya idea owner butik ni untuk meresap elemen budaya negara luar dengan batik, orang luar lebih selesa menerima batik sebagai salah satu material unik dalam industri fesyen dan peragaan. Contohnya, mengukir bunga sakura pada batik dan menonjolkan batik tersebut desekeliling sudut sambil menghidangkan makanan- makanan tradisional Melayu dan Cina di negara luar seperti Jepun. Senang cerita, memang MCafe ni unik dan asli. Terletak di Damansar…

{cafe REVIEW} Chilling and Lepaking minum coffee best kat Wanderlust

Image
Hello! Like I said, memang makin lembap sikit I nk blogging but surely, kalau ada masa I akan cuba share few things important in my life. Few days back I ada share something about travelling kan? So, basically, cafe kali nie was inspire by the joy and passion of travelling and it literally called Wanderlust.



Nampak simple je the exterior memang spot on dengan konsep yang owner die going for. Simple and just nice for chilling. Even the music yang dimainkan is kind of soft ballads and acoustic even a little bit of jazz. Sekarang ni banyak cafe compete untuk buat cafe mereka lebih selfie- freindly. Kalau korang masuk the cafe korang akan dapat feeling2 peaceful untuk tak segan2 tangkap gambar.

According to the owner, dia suka travelling and chilling. Bila cakap pasal chilling, mesti significant dengan coffee. Beliau berhasrat untuk jadikan her cafe known for the drinks.

.
Korang akan amazed dengan the way barista die buat air. Well, semestinya teruja sebab memang barista yang buat air tu men…