Posts

Showing posts with the label malaysia

{JOM JALAN2 JUMAAT}singgah Bukit Tinggi

Image
Salam and hello! Cam biasa kite nak throwback skit jalan2 kat bukit tinggi few months back. Singgah bukit tinggi pown sebenarnya sebab pegi wedding kawan husband kat Mentakab. Cepat je masa berlalu, dah beranak dah diorang. And for us...belom ada rezeki lagi...doa2kanlah ye... Tak pernah ke Mentakab and alang2 nak balik ke KL, pujuklah husband gi Bukit Tinggi sebab saje2 nak dating..Bile kat rumah payah nau nak berdating sebab masing2 sibuk ngan keje.
Dari Mentakab atau dari KL ke Bukit Tinggi, Pahang takes about satu jam je...and jalan naik ke bukit tinggi takdelah berbelit2 cam pegi Cameron coz time naik Cameron masyaAllah rase cam tetibe morning sickness. Kalau pegi Fraser pown same berbelitnye kate orgla..xsempat lg jejak ke sana.

Sampai kat atas uolls kene bayar RM12. Park kereta kat hotel legend yang bentuk istana (Colmar Tropicale) tuh free je. Tapi kalau nak jalan2 seluruh Bukit Tinggi bolehla drive sebab tempat die quite besar dan jauh. Walau bagaimanpun kalau nak naik bus sh…

{Jom Jalan2 Jumaat Extended} Bawak anak2 jalan pesta buku big bad wolf

Image
Huhu..Salam and hello..sebenarnya iqa tak suka baca buku tapi suka beli buku..hihi gempak je tajuk bawak anak2...mmg every year ada Big Bad Wolf event kat Mines iqa mesti wajib pegi sebab best sangat...pening husband sbb kene pakse pegi kul 2 pagi gi sana...nasib baik kat dalam ada kafe makanan sedap2...
berlambak gile buku best2 unuk dibaca dan ditengok dijual dengan murah...suka gile tengok buku kanak2...one day nak bawak anak2 pegi sini beli buku...nak didik dorang minat membaca eventhough mak dia suke tengok buku je...paling suka shopping je honestly.. Anyway...terpaksa awalkn this post sbb malam nie tepat kul 12 mlm dorang akan wrapped up. So cepat2..tak rugi bawak anak g sini... search Mines je jumpa la tuh...











Salam SR

{JOM JALAN2 JUMAAT} Hello Kitty Go Around Malaysia Sale Murah Giless

Image
Salam, Hello! and so I decided to do another day in blog sbb rase cam seronok lak share2 bende2 kat orang... Sharing is caring and caring is nurse, nurse is me...Ok melalut sangat...Actually bende ni dah lame nak share tapi sebab dah terbantut niat pas tinggalkan blog bersarang. Since adik dah rajin sikit nk take over, kite join je ler..layankan aje...

Hello Kitty Go Around Malaysia dah lame wujud dan habis tapi memandangkan sale final die tengah on kat The School , Jaya One PJ sampai 18 nie je,rase cam nak citer pengalaman ke sana.Hello Kitty Go Around Malaysia dorang buat kat Viva Home Area Cheras. Harga tiket quite expensive since nak masuk tu just untuk tengok2 je. Tapi sebab Hello Kitty punye pasal ape pun bole. Masuk dalam Hello Kitty Go Around dorang bagi tag Hello Kitty sorang satu pastu buy 2 tiket free 1 cenderahati, pastu masok2 ad stesen photobooth yang comel sangat sbb ad kitty ats merry go round. but camera sendiri diharamkan kat area tuh sebab at the end akan ada satu …

{Married Monday} Pengantin design Kad Kahwin, bunting dan banner sendiri.

Image
Assalammualaikum and Salam Maulidur Rasul buat semua saudara seislam. Bersama2lah kita memperbanyakkan selawat ke atas Baginda Rasullulah S.A.W dan moga2 suatu hari nanti kita dijemput Allah untuk melihat sendiri makam Nabi di tanah suci. InsyaALLAH.. Semalam baru je tertengok cerita pasal Nabil Ahmad pergi haji. Allahhu... rasa sayu sangat sebab diri ni belum dijemput Allah. Alangkah bertuahnya si Nabil tu dapat pergi umrah dan diusia yang muda dijemput menunaikan haji. Teringin nak pergi sana. Tengok rakan2 sekerja yang dah bekerja kat Arab semua dapat peluang jenguk makkah. Hopefully one day it's my day.
Hari nie Iqa nak share sikit pengalaman buat kad kahwin, bunting dan banner sendiri. Bukan pandai pun sebenarnya, cuma nak cut kos dan memandangkan I seorang yang banyak songeh, adalah lebih baik untuk design sendiri daripada kena kutuk dengan designer2 terkemuka. I memang minat design kartun2, tapi sayang bakat melukis tangan dan dengan PC pun tak berapa, masa jalan2 kat net …

Hijab Style for the insecure people travelling

Image
Alhamdulillah..masuk bulan 11 ni baru life tu teratur sikit lepas kahwin. Mula2 kawin rasa serabut kepala sampai sekarang pun still terumbang ambing tapi at least dah makin biasa dengan life as a wife. But life as a blogger maybe dah makin jauh ketinggalan. Nak honeymoon pun takde masa sebab management kerja memang menyedihkan. Lepas majlis cuti sehari je. sob sob..So, I mampu pegi Cameron jek ngan suami. Dahlah time jerebu. Nampak kabus and hidu asap jek. Yang penting I dapat jugak merasa kemanisan honeymoon tuh. So anyway...I nak share my experience as a Hijab person and being insecure as I was, I memang pastikan semua benda nak hangkut pergi travel. But over time, I learnt that less is more sebenarnya..janji kite pandai planning nak bawak apa. Eventhough we've been dating for soo long, travelling is not our forte. Even Genting pun tak jejak bersama. So after married, suami jadi a bit shocked seeing me pack so many things for a day trip (itupun lepas dah kurangkan banyak brg:p)…