Posts

Showing posts with the label story

Bachelorette surprises dan pengalaman stay kat Grand Lexis Hibiscus,Port Dickson.

Image
Hello! Assalammualaikum...Siapa yang follow I kat IG mesti tau yang I dan few of my high school friends ad pegi Grand Lexis Hibiscus. Sejak dua menjak ni I prefer sharing my own experiences and life events instead of beauty stuff, harap korang tak bosan dan menyampah baca ye..I honestly suka share benda2 macam nie...tapi segan dan takut korang xsudi baca...but if you do, silalah komen sikit...at least I know korang suka.. This experience is something yang unique...biasanya orang cakap pegi hotel 5 stars memang best..lagi- lagi kalau "budak- budak" macam kiteorg pegi memang jakun habis...tapi sejakun- jakun kami...jangan ingat kami ni tak reti jadi professional... baca sampai habis kaalu nak tau kenapa... I memang tak expect any surprises from them. Of course, kiteorg dah lama mengidam vacation bersama since high school. 2 of them I've known since tadika. After high school ends, we seldom meet because everybody was busy doing their own things. Since I'm the first one…

Resepi puding roti SUPER senang dan kisah jiran

Image
Hi Assalammualaikum, Salam Nuzul Quran. Alangkah indahnya hidup kalau I boleh konsisten baca Quran..tapi iman ni asyik naik turun, lagi banyak turun dari naik...Doakan I yang baik- baik ye..
Harinie nak cerita kisah jiran I...I panggil dia aunty je...I xingt nama die...and kalau ingat sekali pun I tak nak bagitau nama dia dalam blog nie..Biarlah setakat uolls tau betapa baiknya aunty yang makes me feel it's something yang I patut value and share,and of course, I tak dak diary so blog nie umpama diari I cite bende2 yang I think should be keep as memory and value. Sabar la ye korang...sebab terpaksa baca blog I...Kenapa I cakap value? Bagi I, manusia nie semua dilahirkan suci dengan hati yang baik dan mulia. Allah cipta kita sempurna. Tak kisahlah bangsa apapun.
I ada kenal satu Prof nie, I tak kenal rapat..but he's one of the most successful prof dalam hospital. Tapi sayang his life as a person especially sebagai seorang Islam hampir kosong. I tak boleh judge dia, I know, I…

Quran, sakit dan adat

Assalammualaikum. Izinkan I share sikit satu insiden yang berlaku beberapa hari lepas sewaktu I kerja shif petang, malas nak up status kat FB sebab nanti mulalah ada yang cakap I ni poyo- poyo tunjuk baik bagai..so biarlah sekadar catitan dalam blog. Tak ramai orang kenal I dalam blog.. I bukan seorang yang warak mahupun alim tetapi I asyik terfikir kenapa masih wujud pemikiran segelintir manusia yang masih mencari Allah hanya ketika disaat- saat akhir nyawa. I juga tak terlepas dari menjadi segenlitir manusia yang lupa dan alpa tersebut. Tapi moga- moga suatu hari atau dalam masa terdekat ni Allah berikan kekuatan untuk I lebih istiqamah dalam ibadah. Doakan ye..
Ceritanya begini, bekerja di wad kritikal hampir 50% pesakit yang I jaga adalah dalam keadaan bertarung nyawa, peratusan untuk hidup kebanyakkannya 50/50 , tidak ada statistik yang sahih mengenai peratusan tersebut tapi dari pengalaman macam tulah yang I nampak, average umur pesakit pula, tak tentu, ada yang muda belia, ada…

Kisah pertemuanku dgn seorng ibu yg ditinggl sekangkang kera dibumi asing

Image
Bagi sesiapa yang sudi baca kisah yang pnjang berjela nie jadiknlah kisah nie sbagai pengajaran dan kalau x sanggup nak baca skalipun, Mohon doakan makcik nie diberi keselamatan dan ketenagan hidup dunia dan akhirat...td dlm keadaan nak hujan terpaksa drop makcik nie sbb xpandai nk bawak jln jauh...moga makcik selamat sampai ke rumah..
Makcik nie dtg melawat ank die dlm keadaan yg xupaya, tercungap2 setelah ditanya rupanya die terpaksa jln kaki, naik bas, tukar stesen LRT berkali2..sy pelik dgn keadaan mcm tu takkan sorang ank pun x bole teman...tp sy diamkan...takdir Allah, hati terdetik nk offer tumpangkn blk separuh jalan pada makcik nie..
Memandangkn anaknye lama di wad, banyak brg2 perlu dibeli.sy pun pesan pd makcik tu minta ank2nye yg lain belikan...makcik tu nampk berat hati nk ckp apa2 psl anak2nya yg lain...tibe2 bergenang air mata...dalam hati, sy fikir mungkin mereka hidup susah...satu pesanan SMS masuk lepas makcik tu minta tlg anak die beli brg..oleh kerana pandangan ma…

Leibster Blog Award!

Image
Hello Beauties...
It's official that now I have my domain withlovekisses.com...Ever wonder where can you get your own?? Do wait for my next entry ok..

But today...it's all about Liebster Award!!Yeay!
Frankly...I felt soo blessed! Just starting blogging this year and I already experienced all the thrill of blogging...Thank you so so much everyone and for everything that has been happening...
So now, what's Liebster means?? It is in German...and in English it means...beloved, dearest, sweetheart... Knowing this makes me even more happy to be in the chain!
A special 'Thank you' to +Shivani Balraj from Pen-my-blog.blogspot.com for nominating me..
What is Liebster Award you may ask? This award exists only on the internet, and is given to bloggers by other bloggers.It is said that the Liebster award was created to recognize and/or discover new bloggers and welcome them to the blog scene. In the digital world of the internet.Here are the Rules: Post the award on  your blog.T…