Posts

Showing posts with the label taiping

First time naik KTMB dan last time jumpe tokwan

Image
Hello! Assalammualaikum.. Hari nie mmg I saje nak buat blog post random memandangan dah berhabuk blog I ni.. Thank you bnyk2 kalau sudi lagi singgah blog nie walau xde ap yg mampu dihidangkn. Kalau bace tajuk mesti korang nak ckp kecoh je minah ni nk cerita psl first naik kereta api. Eh biarla...jakun naik kete api..seumur hidup xpernah naik kot.
So, bagi yg jakun jugak macam I or first time nak naik kereta api, mehla nk share skit pengalaman naik kereta api. Untuk pengetahuan korang, cara nak beli tiket KTM nie ad 2 cara. 1) Korang boleh terus pegi kaunter and beli tiket. Tapi tak semua kaunter jual tiket KTM and lagi satu tiket KTM selalu cepat habis bagi seat2 yang murah. So better terus pakai cara no .2 sbb boleh biat kat mane2 2) Beli tiket online. Daftar free and boleh pilih seat and plan trip korang.
Untuk method no 2, lepas dah bank in, korang akan dapat terus tiket. Tiket tu perlu di printkan atau tunjuk pkai phone canggih2. 
Tiket tu time duduk2 conductor KTMB datang cek da…